December 18, 2014



 

Search Results for: industrial warehouse architecture

Green Long Docks Paris by Jacob + MacFarlane Architects

shiny-look-of-the-green-dock-of-Paris

shiny-look-of-the-green-dock-of-Paris

 

It is look like the bridge that is provided for the pedestrians. It is a long thin building which is builds using concrete. This building which is called Dock of Paris is built in the change of the last century. This is a place to saving the stuff which will transfer to the train or the other transportation. This Green Long Docks Paris is designed by Jacob + MacFarlane designed this Dock of Paris with the unique shape. It is also have the benefit as the pedestrian street for the visitor. In a fact, this building is built on 1907 is the building which is provided as the industrial warehouse in the port of Paris and it is the first building made from concrete. The concept of this building is called ‘plug-Over’ and it is made along the river banks. The ‘Plug-Over’ is being the way as the public street. Besides that, the structure of external skin is made with the unique shape and it is using the green color as the choice and it is inspired by fluks Seine and promenade. Principally, the skin of this Dock of Paris is made from glass, wooden decking, and roofs cape faceted. That is the reason why this Dock of Paris will look awesome at the night time because the reflection of the lamps is beautify the appearance of it and when you see from the far place it will look shiny.

http://www.archilovers.com/p52867/CITE-DE-LA-MODE-ET-DU-DESIGN

http://www.jakobmacfarlane.com

outside-skin-design-of-the-Dock-

outside-skin-design-of-the-Dock-

 

green-long-docks-of-paris

green-long-docks-of-paris

 

Dock-of-Paris-shiny-light

Dock-of-Paris-shiny-light

 

design-of-green-long-Dock

design-of-green-long-Dock

 

connecting-structure-of-the-Dock-design

connecting-structure-of-the-Dock-design

 

Renovation Abandoned Navy Yards for Urban Outfitters

urban-outfitters-headquarters-wooden-stair-case

urban-outfitters-headquarters-wooden-stair-case

In the early 2000s, Urban Outfitters had 600 employees spread out over numerous buildings in downtown Philadelphia. This dispersion of the team was causing problems and the decision was made to consolidate in a campus at the abandoned Navy Yards.

urban-outfitters-headquarters-wide-green-yard

urban-outfitters-headquarters-wide-green-yard

Urban Outfitters CEO, Richard Hayne, wanted a space that reflected his company’s designs and products as well as fit the needs of the employees for space and creativity. While the renovation cost $100 million, the buildings only cost $1 to buy and much of the materials were reused and reclaimed into the 330,000 sq ft newly renovated space.

urban-outfitters-headquarters-office-area

urban-outfitters-headquarters-office-area

The resulting look of the new campus is one that preserves the scars and reflects the history of the Navy and its construction and repair of naval vessels. Paint was left on walls, metal was sandblasted and left to rust, reclaimed wood was used to make new staircases and windows were removed, re-glazed, and reinstalled.

Most of the offices and studios are open to the warehouse and light streams in from skylights and high windows on the multi story warehouse buildings.

urban-outfitters-headquarters-interior-view

urban-outfitters-headquarters-interior-view

The new campus enjoys lawns, a dog park, a gym, places to eat, a yoga studio, and even a farmer’s market. Julie Bargmann’s D.I.R.T. studio, who is known for transforming derelict industrial sites into happening public spaces, designed the exterior landscaping around the buildings.

urban-outfitters-headquarters-exterior-design

urban-outfitters-headquarters-exterior-design

Pathways surrounding the campus are reminiscent of railway lines and old broken up concrete pieces were artfully repositioned into Barney Rubble, a sculpture in one of the plazas.

urban-outfitters-headquarters-consulting-room

urban-outfitters-headquarters-consulting-room

source: inhabitat, msrltd, archdaily, hq.construction

Green Frame House for Sustainable Container Housing in Italy

green-frame-house-two-stories-design

green-frame-house-two-stories-design

Green Frame House designed by Studio Astori De Ponti Associati was led by architects Antonia Astori, Nicola De Ponti and Ester Pirotta, who worked in collaboration with Art Container. The two story home is composed of six standard containers configured in a staggered stack to add variation to the design.

green-frame-house-interior-view

green-frame-house-interior-view

Holes for the floor to ceiling windows are cut out of the sides of the containers and even the large cargo doors are used on one end as an entrance.

green-frame-house-from-shipping-container

green-frame-house-from-shipping-container

The design calls for a solar photovoltaic system on the roof of the house along with a small-scale wind turbine to produce renewable energy for the home. As the home was built inside a warehouse and hasn’t seen the light of day, unfortunately those systems didn’t really get tested out.

Additionally, a number of energy efficient materials from DuPont were supplied for use in the construction of the house. Specifically, they used Tyvek HomeWrap, Tyvek Enercor Wall, which is another permeable membrane and radiant barrier and Energain panels that act as thermal mass for the building.

green-frame-house-draft-design

green-frame-house-draft-design

The modestly sized home is only 140 sq meters (1,500 sq ft) and was built to explore sustainable design and construction. Using six standard shipping containers, Studio Astori De Ponti Associati designed and built this modern looking eco home.

green-frame-house-2nd-floor-view

green-frame-house-2nd-floor-view

The industrial looking structure included photovoltaics, a small-scale wind turbine and some advanced and energy efficient materials supplied by DuPont.

green-frame-house-1st-floor-view

green-frame-house-1st-floor-view

source : inhabitat, astorideponti, abitareiltempo, artcontainer, jetsongreen, dupont

Fascinating Helsinki Seafarers’ Centre in an Industrial Landscape

Helsinki-Seafarers-Centre-Interaction-Room

Helsinki-Seafarers-Centre-Interaction-Room

The Helsinki Seafarers’ Centre designed by ARK-House Architects. Its an attractive and contemporary style building that offers a warm and inviting counterpoint to the surrounding steel warehouses and stacks of shipping containers.

Helsinki-Seafarers-Centre-Wooden-Curve-Shape

Helsinki-Seafarers-Centre-Wooden-Curve-Shape

So, for now on Finland find a comfortable and inviting facility to welcome them and offer a respite from long stretches of time at sea.

Helsinki-Seafarers-Centre-Roofless-Space

Helsinki-Seafarers-Centre-Roofless-Space

The curving form of the building recalls the lines of seafaring vessels. The extended end of the building remind the prow of a viking ship.

[Read more...]

The Waterhouse

Located on the banks of the Huangpu River

Located on the banks of the Huangpu River

Located on the banks of the Huangpu River in the Historic Dockyard area and near the site of World Expo 2010 Waterhouse South Bund is rooted in the reversal of internal and external space. Based in Shanghai, Hu Neri + Design and Research Office (NHDRO) has transformed a building of non-Riverside in 1930 describing in an expression of modern Chinese aesthetic.These actions reinforce the presence of industrial architecture, while the interior equipment with the ammenities of a luxury hotel.

The Waterhouse Interior Design

The Waterhouse Interior Design

This project consists of two buildings: a hotel and warehouse. For hotels, Neri and Hu made 19 rooms, with roof bars and restaurants. Interestingly, the private and public spaces turned – “Eat visitors through the buildings and public spaces provided views into the private area, while customers relax in what will be isolated conventional space capable of observing public space by doing so” feel.

[Read more...]

Shipping Containers Warehouse Become Office Space

Shipping Containers Become Office Space

In the industrial Santa Ana, Orange County, a local printing company decided to change the MVP of their warehouse and office building in the shipping container. Companies feel that the whole room climate controlled to keep going in vain. Warehouse-chic new industrial workspace which proved to be an affordable option on the company save energy.

Shipping Container Warehouse

Shipping Container Warehouse

They’ve cut the walls, add sliding glass doors, porthole windows, and individual A / C units. One container even turned into the kitchen. Each office space is configured and equipped at a cost of about $ 3,000 to $ 4,000.

[Read more...]